FAQ

Gilda Skolans utbildning är en privat yrkesutbildning och därmed inte berättigad till CSN. Du har dock möjlighet att läsa utbildningen helt kostnadsfritt genom att gå en termin extra i vår praktiksalong och på så sätt betala av kursavgiften (utbildningen blir då totalt 1,5 år).

Om du vill ta examen efter 1 år har du möjlighet att ta ett räntefritt lån på upp till 50 000 kr för att finansiera din utbildning. Du kan ansöka om lån via vår samarbetspartner Human Finans. Läs mer här.

Spa utbildningen är på 1 vecka. Därefter utför man behandlingar under sin praktiktid på salongen.

Utbildningsalternativ 1 (1 år)

Om du vill ta examen efter ett år ligger avgiften för hela utbildningsåret på 95 000 kr (inkl. moms). Kursavgiften betalas i 2 steg, med en första anmälningsavgift på 5.000 kr och en kursavgift på 90.000 kr. Läs mer här.

Vi erbjuder räntefria lån via vår samarbetspartner Human Finans.

Utbildningsalternativ 2 (1,5 år)

I samtliga städer kan du gå utbildningen kostnadsfritt genom att ha en termin extra i vår praktiksalong och på så sätt betala av kursavgiften. Ett perfekt alternativ för dig som vill få mer praktisk erfarenhet med kundbehandlingar (utbildningen blir då totalt 1,5 år).

För att vi ska kunna garantera din plats behöver vi en total deposition från dig på 25.000 kr (inkl. moms). Detta är ett sätt för oss att veta att du ämnar fullfölja din utbildning och inte tar upp plats för övriga sökande. Notera att du får tillbaka den totala depositionen på 25 000 kr vid slutförd utbildning. Depositionen betalas i två steg, med en första deposition på 5.000 kr och en andra deposition på 20.000 kr. Läs mer här.

Vi erbjuder räntefria lån via vår samarbetspartner Human Finans.

  • Gilda Skolans eget diplom
  • Svensk SHR-examen
  • Internationell CIDESCO-examen (värde ca 3 000 kronor)
  • Spautbildning och diplom
  • Diplom från Scratch Nails och Gilda Liljeblad
  • Förbrukningsmaterial (hudvård, handdukar, papper m.m.)
  • Kursmaterial via webbaserad utbildningsportal – för bättre inlärning
  • Redskap för manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling och makeup (värde ca 7 800 kr)
  • Skolväska med arbetskläder; två par byxor, två rockar, cardigan och arbetsskor (värde ca 6 300 kr)

Vi samarbetar med Human Finans för förmånlig delbetalning. Du kan låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 6, 12 eller 24 månader. Följ de enkla instruktionerna och få besked inom 20 sekunder. Läs mer här.

Gilda Skolan finns i Stockholm, Göteborg och Malmö på attraktiva områden, nära centrum och med goda transportmöjligheter.

I utbildningen ingår både teori och praktik med fokus på hud- och kroppsvård. Som Gilda student får du chansen att praktisera dina kunskaper ca 700 timmar om du går den 1-åriga utbildningen och minst ca 1400 timmar om du läser 1,5 år.

Gilda Skolan har antagning till samtliga städer två gånger per år – en gång på vårterminen och en gång på höstterminen. Trycket är ofta högt så se till att ansöka i god tid.

Utbildningen är på 1 år och går på heltid. I samtliga städer finns även ett alternativ att gå utbildningen kostnadsfritt i 1,5 år där du gör ett halvår extra praktik i salongen.

Du får ledigt två veckor under sommaren och två veckor över jul och nyår och även röda dagar.

Gilda Skolan är en intensiv och avancerad hudvårdsutbildning så du lär dig mycket under en kort tid, därför pågår undervisning alla dagar i veckan mån-fre på heltid.

För att bli behörig till utbildningen ska du vara minst 18 år och behärska svenska i tal och skrift. Vi lägger störst vikt vid dina personliga egenskaper och ger sökande inom relevanta områden företräde. T.ex. med utbildning inom naturvetenskap, vård och omsorg, fotvård, estetik eller om du t.ex är frisör, friskvårdskonsulent eller massör. All undervisning är på svenska.

Du är välkommen att boka en personlig visning så du kan se lokalerna och lära känna skolansvarig, utbildare och studenter. Du bokar visning snabbt och enkelt på denna sida.

Varje termin antas cirka 18 studenter i varje stad.

Du ansöker online på gildaskolan.se En ansökan är inte bindande utan ses endast som en intresseanmälan tills du har blivit antagen till utbildningen och tackat ja.

Gilda Skolans utbildningar är kvalitetssäkrade och certifierade både inom Sverige och internationellt. Efter en godkänd examen har du möjlighet att ansöka om gesällbrev utan att behöva avlägga något Gesällprov.

Gilda Skolans utbildningar har högt anseende internationellt och våra studenter är väldigt eftertraktade både i Sverige och utomlands. Eftersom utbildningen är CIDESCO-certifierad har du goda chanser till arbete även utomlands. Dessutom får du chansen att ta en valfri, internationell CIDESCO-examen i Elektrisk epilering och Aromaterapi för en mindre summa som bonus.

Går du Gildas Skolans utbildning får du två examen i en – du blir auktoriserad hud- och spaterapeut på bara ett år! Du får en utbildning i världsklass från en skola som utbildat flera SM-och VM medaljörer i hudvård. Förutom grundläggande hudvård lär du dig avancerad hudvård med bland annat microneedling, kemisk peeling och ultraljudsbehandling.

Jag har fått svar på mina frågor!