Gilda Skolans studenter är våra bästa ambassadörer. Vi är uppriktigt stolta över deras framgångar i Sverige och ute i världen!

Intervjuer med studenter

Emmastina Dannered

Emmastina Dannered – bronsmedaljör i hudvårds-VM 2015

”Gilda skolans utbildningsnivå är hög. Man lär sig så otroligt mycket som man alltid kommer ha med sig. Jag har bara fått bra uppfattning om Gilda Skolans rykte i branschen och Gilda Skolan var för mig ett självklart val. Vill man bli riktigt duktig så är det här på Gilda skolan som man ska skaffa sig den grunden av kunskap.

Att tävla i hudvårds-SM var ett gemensamt beslut från min sida och ifrån Elin Petterson (som då var rektor i Stockholm). Det är alltid roligt att se vad man går för, så därför ställde jag upp, och det slutade väldigt bra i det svenska mästerskapet dessutom. I EM, så såg jag och min expert Henrietta Olesen Eriksson, att det var en bra förberedande tävling inför VM i Brasilien 2015.

Upplevelserna ifrån tävlingarna går nog inte att beskriva, man måste nästan uppleva det för att förstå hur stort och mäktigt det är att få representera Sverige i dessa tävlingar. Men det bästa med att tävla måste nog vara känslan och adrenalinkicken som man får när klockan startar.”

Lovisa Petri

Lovisa Petri – guldmedaljör i hudvårds-EM 2016 och bronsmedaljör i hudvårds-VM 2013

”Utbildningen är effektiv, strukturerad och innehåller allt man behöver kunna för att känna sig trygg med sin nya roll i arbetslivet. Efterfrågan på oss studenter var god, jag hade två stycken jobb att välja bland redan innan jag tagit examen. Idag arbetar jag som Spachef på Badhotellet i Tranås. Jag har arbetat med allt från utbildning till salong, spa och utomlands samt att jag tävlat.

Att tävla är det bästa jag gjort. Det är en otrolig känsla att man faktiskt får visa upp det man brinner för och älskar att arbeta med. Efter mitt VM-brons i stort sett inte behövt söka jobb. Samt att jag har fått fantastiska minnen för livet.

Jag älskar att arbeta praktiskt och med människor. Jag var make-up artist och nagelterapeut i grunden men kände att jag ville bredda min utbildning. Jag har aldrig ångrat att jag läste till hudterapeut, det är världens bästa jobb.”

Kicki Kamskog – säsongsarbetare inom hudvård och spa

”Utbildningsnivån på Gilda skolan är absolut på topp. Jag har haft mest nytta av noggrannheten, och styrkan att känna att man har en genuin utbildning i bagaget när man möter kunder och för den delen arbetsgivare. Och lärarna gör verkligen allt för att stötta oss hela vägen fram till examen. Nyheter som kommer under kursens gång läggs in vid intresse, vilket också gör utbildningen flexibel och anpassningsbar till verkligheten.

När jag valde skola visste jag att jag ville utomlands och att det ingick CIDESCO examen var därför viktigt för mig. Numera jobbar jag på spa i Grekland och jag bara älskar det. Jag gillar att jobba med hörnstenarna som SPA står för. Och att få möjlighet att göra det i en vacker Medelhavsmiljö är ju bara för bra för att vara sant.”

Nina Nilsdotter – ”årets upplevelse” i Beauty & Cosmetic Awards 2014

”Det är en gedigen, fokuserad, internationell utbildning, som innehåller ett praktiskt arbete vilket förberedde mig kunskapsmässigt för mitt kommande arbetsliv – jag öppnade min egen hudvårdsklinik omgående. Lärarnas kompetens var bra och jag har haft nytta av det mesta vi lärde oss på Gilda Skolan.

Bland annat har mina kunskaper medfört att jag blev nominerad till Swedish Beauty & Cosmetics Awards och vann priset ”Årets upplevelse” med juryns motivering: ’Hon har med sin spetskompetens, målmedvetenhet och höga servicekänsla skapat en framgångsrik salong av högsta kvalitet. Hon är nytänkande och brinner för att hjälpa sina kunder. Detta tillsammans med att hon gärna delar med sig av sina kunskaper till såväl kunder som kollegor gör henne till en vinnare’.”

Adam Djärv – Hud- och spaterapeut

”Min uppfattning om Gilda Skolan är att de verkar ha starkast rykte på arbetsmarknaden. Arbetsgivare anser att studenterna från Gilda är drillade, stresståliga och extra noggranna.

Mitt intresse för hudvård uppkom under puberteten och jag provade mig igenom många olika märken och intresset för de aktiva ingredienserna uppkom på vägen. Efter att ha upplevt resultaten av sämre kvalitativ hudvård och den högre kvalitativa hudvården märkte jag också av intresset att vägleda och hjälpa andra i samma situation.

Ämnena dermatologi och kosmetisk kemi har hjälpt mig mest att kunna erbjuda klienterna så bra behandlingar och produktrekommendationer som möjligt. Jag skulle absolut rekommendera fler män att söka till utbildningen om de är intresserade. Framför allt män som är makeup-artister eftersom hudvård och makeup går lite hand i hand.”

Louise Labero – driver egen, framgångsrik skönhetssalong

”Styrkan med utbildningen är det höga tempot, som innebär mycket utbildning på relativt kort tid. Bra balans mellan teori och praktik, med hög kvalitet och seriös inställning från skolan. Trots ett ganska tufft läge på marknaden, satsade jag från början på att starta eget. Vilket visade vara ett bra val, då jag idag driver en framgångsrik salong.

Utbildningen har varit till stor nytta, främst kunskapen om hudens uppbyggnad och egenskaper. Jag valde Gilda Skolan för att de har mycket gott rykte och dess geografiska läge passade mig perfekt. Intresset för hudterapeutyrket har egentligen alltid funnits men först nu blev det läge att gå en utbildning. Efter många år som verksam inom show business kändes tajmingen rätt att göra något eget och då var valet lätt.

Det bästa med att driva egen salong är friheten att styra arbetet själv. Kundkontakten och den uppskattning och tacksamhet alla kunder visar när de är nöjda med resultat och bemötande.”

Läs fler recensioner här

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR och CIDESCO.