Möt våra studenter

Gilda Skolans studenter är våra bästa ambassadörer. Vi är uppriktigt stolta över deras framgångar i Sverige och ute i världen!

Så här säger några av dem om vår utbildning:

jasmina-pivic

Jasmina Pivic – Teamchef, Estetikcentrum

”Gilda Skolan har gett mig så mycket! Det är en bra grund där jag själv sedan kunde välja min egen väg och inriktning. Gilda Skolan ger verkligen alla möjligheter för den som har en stark vilja och vill lyckas.

Idag jobbar jag som teamchef på Estetikcentrum, en stor klinik för plastikkirurgi i Malmö. Fokus är inte att ge sköna behandlingar, utan min uppgift är att ge behandlingar som är tuffa och effektiva. Det är resultat och nöjda kunder som gäller! Idag har jag hittat mig själv och jobbar med det som är JAG. Finns ingen bättre känsla i hela världen.”

elin-fagerberg

Elin Fagerberg – Bloggare, poddare, författare mm

”Gilda Skolan har rykte om sig att ha en erkänt hög utbildningsnivå och det tycker jag stämmer! Jag valde att utbilda mig här tack vare just det goda ryktet samt medlemskapet i SHR och CIDESCO. Jag skulle aldrig valt en utbildning där jag inte kunde bli auktoriserad hudterapeut.

Idag har jag ett varierat yrke inom hudvårdsbranschen. Jag driver podden Hudvårdsdjungeln, arbetar som frilansskribent för olika tidningar, jag är författare samt anlitas flitigt som hudvårdsexpert, bland annat för TV4 Nyhetsmorgon. Jag älskar mitt jobb! Det är både varierande, roligt, utmanande och utvecklande.”

disa-lynard

Disa Lynard – Vinnare hudvårds-SM 2022

”För mig var det ett självklart val att börja läsa just på Gilda Skolan. Jag hade bara hört bra saker om skolan och mina vänner och bekanta rekommenderade utbildningen. Har du tanken på att börja plugga så tveka inte. Det är en fantastisk utbildning som kommer ge dig många möjligheter.

När jag gick min utbildning fick jag möjligheten att tävla i hudvårds-SM och jag vann då tävlingen. Idag jobbar jag med mitt drömyrke på en klinik i Malmö, och utöver det så tränar jag till hudvårds-EM i Polen 2023. Jag har aldrig tävlat inom något tidigare så jag såg det som en rolig utmaning när jag fick chansen!”

mia-lövberg

Mia Lövberg – Ägare, Royal Beauty

”Den främsta styrkan med Gilda Skolans utbildning har varit att den är känd som den bästa skolan bland både kunder och branschfolk. Redan innan jag tog examen hade jag flera jobb att välja på och jag började jobba redan dagen efter examen. Jag sökte några jobb och fick alla.

Idag driver jag ett eget företag sedan många år, ena delen med avancerad hudvård och andra delen med klassisk skönhetsvård. Det bästa med mitt jobb är kundkontakten då vi hjälper människor på så många fler sätt än med bara skönhetsbehandlingar och hudhälsa.”

josefin-runesson

Josefin Runesson – Verksamhetsansvarig, Advanced Skincare

”Den främsta styrkan med Gilda Skolans utbildning är att den går fort och man är färdig hudterapeut redan efter ett år. Året är intensivt men lärorikt och nivån på utbildningen är hög.

Idag driver jag en egen hudklinik med inriktning på avancerad hudvård och laser. Jag håller på att utöka min verksamhet och snart har jag 6-7 st anställda. Det jag har haft mest nytta av från min utbildning på Gilda Skolan är noggrannheten, aseptiken och detaljarbetet. Jag skulle absolut rekommendera den som är intresserad av hudvård att gå på Gilda Skolan.”

anette-hambalek

Anette Hambalek – Driver skönhetssalong, konsult, styrelsemedlem i SHR mm

”Jag är så stolt och tacksam över att ha utbildat mig på Gilda Skolan! Det som jag har haft mest nytta av är skolans regler, rutiner, ordning och reda, samt service till kunder och att man blir bra påläst om de produkter man jobbar med. Utbildningen är mycket professionell och det var lätt att få jobb efteråt.

Idag har jag ett varierat jobb inom skönhetsbranschen med både behandlingar, samt konsult- och styrelseuppdrag. Bland annat sitter jag med i styrelsen för Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR). Jag älskar variationen av jobbet. Det som också är så härligt är att man aldrig blir fullärd i den här branschen, du kan hela tiden vidareutbilda och vidareutveckla dig och dina kunskaper!”

Emmastina Dannered

Emmastina Dannered – bronsmedaljör i hudvårds-VM 2015

”Gilda skolans utbildningsnivå är hög. Man lär sig så otroligt mycket som man alltid kommer ha med sig. Jag har bara fått bra uppfattning om Gilda Skolans rykte i branschen och Gilda Skolan var för mig ett självklart val. Vill man bli riktigt duktig så är det här på Gilda skolan som man ska skaffa sig den grunden av kunskap.

Att tävla i hudvårds-SM var ett gemensamt beslut från min sida och ifrån Elin Petterson (som då var rektor i Stockholm). Det är alltid roligt att se vad man går för, så därför ställde jag upp, och det slutade väldigt bra i det svenska mästerskapet dessutom. I EM, så såg jag och min expert Henrietta Olesen Eriksson, att det var en bra förberedande tävling inför VM i Brasilien 2015.

Upplevelserna ifrån tävlingarna går nog inte att beskriva, man måste nästan uppleva det för att förstå hur stort och mäktigt det är att få representera Sverige i dessa tävlingar. Men det bästa med att tävla måste nog vara känslan och adrenalinkicken som man får när klockan startar.”

Lovisa Petri

Lovisa Petri – guldmedaljör i hudvårds-EM 2016 och bronsmedaljör i hudvårds-VM 2013

”Utbildningen är effektiv, strukturerad och innehåller allt man behöver kunna för att känna sig trygg med sin nya roll i arbetslivet. Efterfrågan på oss studenter var god, jag hade två stycken jobb att välja bland redan innan jag tagit examen. Idag arbetar jag som Spachef på Badhotellet i Tranås. Jag har arbetat med allt från utbildning till salong, spa och utomlands samt att jag tävlat.

Att tävla är det bästa jag gjort. Det är en otrolig känsla att man faktiskt får visa upp det man brinner för och älskar att arbeta med. Efter mitt VM-brons i stort sett inte behövt söka jobb. Samt att jag har fått fantastiska minnen för livet.

Jag älskar att arbeta praktiskt och med människor. Jag var make-up artist och nagelterapeut i grunden men kände att jag ville bredda min utbildning. Jag har aldrig ångrat att jag läste till hudterapeut, det är världens bästa jobb.”

…och några filmer

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR och CIDESCO.