Hud- och spaterapeut utbildning

Gilda Skolans utbildning till hud- och spaterapeut innehåller allt du behöver för att börja din karriär inom hudvårdsyrket. Det är en avancerad utbildning som ger dig djupgående kunskaper och en raketstart på karriären.

NYHET! KOSTNADSFRI UTBILDNING

Snabb väg till drömyrket

Gilda Skolan är en avancerad utbildning och du blir certifierad hud- och spaterapeut på bara ett år!

Internationell certifiering

Med både SHR och CIDESCO certifieringar får du en utbildning i världsklass.

Sveriges bästa hud- och spaterapeuter

Gildas tidigare studenter har vunnit 5 guldmedaljer i SM- och VM-mästerskap!

Det här får du...

Två examen i en

Med Gilda Skolans utbildning kommer du ut i arbetslivet snabbt och kan påbörja din karriär efter bara 1 års studier. Du blir både auktoriserad hudterapeut och spaterapeut och blir därför attraktiv på flera arbetsplatser. Det är en avancerad och fördjupande utbildning där du lär dig de senaste teknikerna för microneedling, kemisk peeling, ultraljudsbehandling, laser, IPL och mycket mer!

700-1400 timmar kundpraktik i våra vackra salonger

Nästan 1/3 av Gilda Skolans utbildning är praktisk. Det innebär att du får chansen att öva dina kunskaper cirka 700 timmar om året (ca 1400 timmar om du väljer tre terminer). Det gör att du utvecklar ett självförtroende och en självständighet som du bär med dig ut i arbetslivet. Vissa av våra studenter startar egna salonger – en av dessa har vunnit Swedish Beauty & Cosmetics Awards för hög servicekänsla och en salong av högsta kvalitet.

Goda karriärmöjligheter i Sverige och utomlands

Arbetsmöjligheterna efter Gilda Skolans utbildning är mycket bra. Statistiken visar att hela 91% av studenterna får jobb redan innan examen eller inom tre månader efter utbildningen. Med en CIDESCO-examen uppfyller Gilda Skolan alla internationella krav för hög kvalitet och standard. Det är endast åtta av Sveriges hudvårdsutbildningar som är godkända inom CIDESCO och Gilda Skolan är tre av dem med sina utbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

BONUS

Som enda skola i Sverige erbjuder vi en valfri, internationell CIDESCO-examen i Elektrisk epilering och Aromaterapi.

Bästa hudterapeut utbildning

Visste du att Gilda Skolan utbildar Sveriges bästa hud- och spaterapeuter? Vi har haft hela 5 st guldmedaljörer i SM- och VM-mästerskap! 

Så här säger våra tidigare studenter

Emmastina Dannered

Emmastina Dannered – brons i hudvårds-VM 2015

”Vill man bli riktigt duktig så är det här på Gilda Skolan som man ska skaffa sig den grunden av kunskap. Upplevelserna från tävlingarna går nog inte att beskriva, man måste nästan uppleva det för att förstå hur stort och mäktigt det är att få representera Sverige i dessa tävlingar.”

Lovisa Petri

Lovisa Petri – guld i hudvårds-EM 2016 och brons i hudvårds-VM 2013

”Jag hade två stycken jobb att välja bland redan innan jag tagit examen. Jag älskar att arbeta praktiskt och med människor. Jag har aldrig ångrat att jag läste till hudterapeut, det är världens bästa jobb. Idag arbetar jag som Spa-chef på Badhotellet i Tranås.”

Kicki Kamskog – säsongsarbetare inom hudvård och spa

”Utbildningsnivån på Gilda Skolan är absolut på topp. När jag valde skola visste jag att jag ville utomlands och att det ingick CIDESCO-examen var därför viktigt för mig. Numera jobbar jag på spa i Grekland och jag bara älskar det!”

"Vi är naturligtvis mycket stolta över att ha utbildat tre av världens bästa hudterapeuter och har som mål att fortsätta att utbilda studenter i världsklass!"

– Gilda Liljeblad Koornstra, grundare av Gilda Skolan

Gilda Liljeblad

Emmie Lindblad, vinnare av två utmärkelser i yrkes-VM 2019

Emmie Lindblad representerade Sverige i yrkes-VM under augusti månad 2019. Vi är väldigt stolta över Emmies insatser då hon fick emotta två fina utmärkelser för sin prestation; ”Medallion for Excellence” som ges till tävlande som visat prov på exceptionellt hög kvalitet och lyckats samla in höga poäng, samt ”Sustainable practice award” som tilldelas de tävlande som visat ett extra bra miljötänk under tävlingen.

Möjlighet att starta eget

Öppna egen hudvårdsklinik som några av våra tidigare studenter gjort. Bland annat Nina Nilsdotter och Louise Labero som startat framgångsrika salonger av högsta kvalitet och med bästa servicekänsla.

Öppna egen salong

Nina Nilsdotter öppnade egen hudvårdsklinik efter utbildningen och vann utmärkelsen ”årets upplevelse” i tävlingen Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2014, bland annat för sin spetskompetens, målmedvetenhet och höga servicekänsla.

Nina Nilsdotter

”Det är en gedigen, fokuserad, internationell utbildning, som innehåller ett praktiskt arbete vilket förberedde mig kunskapsmässigt för mitt kommande arbetsliv.”

Louise Labero

”Det bästa med att driva egen salong är friheten att styra arbetet själv. Kundkontakten och den uppskattning och tacksamhet alla kunder visar när de är nöjda med resultatet och bemötandet.”

Gå tre terminer kostnadsfritt (1,5 år)

I samtliga städer kan du gå utbildningen kostnadsfritt genom att gå en termin extra i vår praktiksalong och på så sätt betala av kursavgiften. Ett perfekt alternativ för dig som vill få mer praktisk erfarenhet med kundbehandlingar.

Innan kursstart betalar du en deposition om totalt 25 000 kr som du får tillbaka vid slutförd utbildning. När du blivit antagen till utbildningen betalar du 5000 kr för att säkra din plats. Depositionen behöver vi inom 7 dagar efter att du fått ditt antagningsbesked. Resterande kursavgift, 20 000 kronor, ska vara skolan tillhanda senast 8 veckor innan kursstart. Läs mer här.

Ta examen efter två terminer (1 år)

Om du vill ta examen efter 1 år kan du välja att gå utbildningen mot en avgift på totalt 95 000 kr inklusive moms. Kursavgiften finansieras innan kursstart. När du blivit antagen till utbildningen betalar du en deposition om 5000 kr för att säkra din plats. Depositionen behöver vi inom 7 dagar efter att du fått ditt antagningsbesked. Information om betalningen får du via mail, i ditt antagningsbesked. Resterande kursavgift, 90 000 kronor, ska vara skolan tillhanda senast 8 veckor innan kursstart.

Du har möjlighet att ta ett räntefritt lån på upp till 50 000 kr via vår samarbetspartner Human Finans. Läs mer här.

Hudterapeut utbildning Stockholm
hudterapeut utbildning Stockholm
Hudterapeut utbildning Göteborg
hudterapeut utbildning Göteborg
Hudterapeut utbildning i Malmö
hudterapeut utbildning Malmö

SAGT OM GILDA SALONG

Gilda Skolan
3.8
Baserat på 61 recensioner
powered by Google
Jag upplever att alla som jag har mött är kunniga och trevliga. Det blir ett fint resultat. Jag färgar ofta ögonfransar och gör lash lift. Skillnaden blir stor. Känner mig snygg.
Karoline PauliKaroline Pauli
12:43 17 Jun 22
Underbar ansiktsbehandling och pedikyr av Alva. Rekommenderar varmt! Noggrann, lugn och metodisk. Jag kommer definitivt komma igen!
CKCK
06:10 17 Apr 22
Gjorde flera behandlingar under 2 dagar. Den 25:e och den 28:e mars. Alva är en lugn, fin, humoristisk och easygoing tjej som kommer bli en mycket duktig terapeut efter utbildningens slut. Heja Dig Alva!Gjorde ytterligare en ej inbokad behandling - lashlift. Minns ej namnet på tjejen och då jag inte har något att jämföra med när det gäller lashlift så är jag nöjd. Duktig tjej det också!
Tanja KrajTanja Kraj
07:28 16 Nov 21
Tjänsten MicroPen för 1200 kr.Jag har varit kund hos Gilda i många år, med överlag positiv erfarenhet. Det är ju elever, så ibland blir det inte toppbetyg men det kan man ha förståelse för. Nu vill jag rikta kritik mot Gilda som utövare, inte enstaka elev. Jag gjorde MicroPen/microneedling.För det första, att den utförs UTAN bedövning är oacceptabelt, skulle aldrig gjort den om jag viste det. Jag har gjort behandlingen på flera olika platser förut och självklart alltid med bedövningen.Att Gilda INTE har information på er hemsida så att den framgår att bedövningen ges inte, något som annars är självklart, är fel i sig!Och för den andra, att man inte får något lugnande mask direkt EFTER behandlingen är också helt tokigt. Där blir man nålad i en timme, har ont och är öm och sen skickas man bara ut på gatan utan något som lindrar irritation är oprofessionellt.Erbjud inte den behandlingen om ni inte erbjuder hela paketet.Annars har jag alltid varit nöjd med er och återkommer gärna, men denna gång var det bottennapp, tyvärr.
js_loader

KURSINNEHÅLL

Grundläggande huvård

 • Ansiktsbehandling
 • Makeup, färg, form och stil
 • Kroppsvård
 • Massage
 • Aromakemi 
 • Vaxning
 • Manikyr och pedikyr
 • Mikrobiologi och hygien
 • Etik

Fysikalisk terapi

 • Elektrisk epilering och diatermi
 • Elektroterapi för ansikte
 • Elektroterapi för kropp
 • Fysik med apparatkunskap

Kemi

 • Allmän kemi

 • Kosmetisk kemi

 • Aroma kemi

Avancerad hudvård

 • Avancerade hudvårdsbehandlingar
 • Microneedling
 • Kemisk peeling
 • Hudslipning
 • Ultraljud
 • Accurett/fryspenna

Teoretisk fördjupning i avancerad hudvård

 • Avancerad hudvård fördjupning
 • Laser/IPL

Övriga ämnen

 • Anatomi och Fysiologi
 • Dermatologi.
 • Kemi och receptur
 • Krämtillverkning
 • Kost och motion
 • Hjärt- och lungräddning med luftvägsstopp
 • Entreprenörskap
 • Kundpraktik

Säkra din plats på Gilda Skolans hud- och spaterapeut utbildning

Ansökan är ej bindande.

Tillfälligt fel med ``Bifoga ansökningshandlingar``
För närvarande går det inte att bifoga ansökningshandlingar direkt i formuläret. Vänligen maila ditt CV och foto till [email protected] tillsammans med ditt förnamn, efternamn samt vilken stad och termin du söker till.
1

Personuppgifter


Utbildningsperiod och stad

Jag vill starta min utbildning
Har du någon tidigare erfarenhet från kosmetik / SPA / hudvård?
Har du läst engelska B?
Har du läst svenska B?
Vad har du för framtidsplaner?
Varifrån fick du information om Gilda Skolan?


Hälsodeklaration

Nu behöver vi endast några uppgifter från dig som rör vår Hälsodeklaration. Sen är vi i mål!

Kontraindikationer är olika typer av besvär som gör att hudterapeuten inte får genomföra en behandling på kunden. Som student på skolan är du själv ”kund” hos dina klasskamrater. För att inte riskera att ett tillstånd förvärras, smittspridning, obehag mm är det viktigt för din egen och för dina klasskamraters skull att du meddelar om du lider eller har lidit av något av nedanstående, är gravid, äter mediciner mm.

Markera de alternativ som stämmer in på dig
Röker du?

Vad händer efter att du skickat in din ansökan?

Inom 6 veckor får du reda på om du blivit antagen till utbildningen och får då ett antagningsbesked till din mail.

Om du blir antagen till utbildningen betalar du en deposition på 5000 kr för att säkra din plats. Depositionen behöver vi inom 7 dagar efter att du fått ditt antagningsbesked. Resterande kursavgift, 20 000 eller 90 000 kronor (beroende på om du valt att gå två terminer eller tre terminer), ska vara skolan tillhanda senast 8 veckor innan kursstart. Läs mer här.

Samtycke
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

FAQ

Gilda Skolans utbildning är en privat yrkesutbildning och därmed inte berättigad till CSN. Du har dock möjlighet att läsa utbildningen helt kostnadsfritt genom att gå en termin extra i vår praktiksalong och på så sätt betala av kursavgiften (utbildningen blir då totalt 1,5 år).

Om du vill ta examen efter 1 år har du möjlighet att ta ett räntefritt lån på upp till 50 000 kr för att finansiera din utbildning. Du kan ansöka om lån via vår samarbetspartner Human Finans. Läs mer här.

Spa utbildningen är på 1 vecka. Därefter utför man behandlingar under sin praktiktid på salongen.

Utbildningsalternativ 1 (1 år)

Om du vill ta examen efter 1 år ligger avgiften för hela utbildningsåret på 95 000 kr inklusive moms (76 000 kronor exklusive moms) och finansieras innan kursstart. 5000 kronor ska betalas inom 7 dagar efter att du fått ditt antagningsbesked, och resterande summa på 90 000 kronor ska vara skolan tillhanda senast 8 veckor innan kursstart. Läs mer här.

Som företagare får du dra av momsen från kursavgiften.
Vi erbjuder räntefria lån via vår samarbetspartner Human Finans.

Utbildningsalternativ 2 (1,5 år)

I samtliga städer kan du gå utbildningen kostnadsfritt genom att ha en termin extra i vår praktiksalong och på så sätt betala av kursavgiften. Ett perfekt alternativ för dig som vill få mer praktisk erfarenhet med kundbehandlingar (utbildningen blir då totalt 1,5 år). Innan kursstart betalar du en deposition om totalt 25 000 kr som du får du tillbaka vid slutförd utbildning. 5000 ska betalas inom 7 dagar efter att du fått ditt antagningsbesked, och resterande summa på 20 000 kr ska vara skolan tillhanda senast 8 veckor innan kursstart. Läs mer här.

 • Gilda Skolans eget diplom
 • Svensk SHR-examen
 • Internationell CIDESCO-examen (värde ca 3 000 kronor)
 • Spautbildning och diplom
 • Diplom från Scratch Nails och Gilda Liljeblad
 • Förbrukningsmaterial (hudvård, handdukar, papper m.m.)
 • Kursmaterial via webbaserad utbildningsportal – för bättre inlärning
 • Redskap för manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling och makeup (värde ca 7 800 kr)
 • Skolväska med arbetskläder; två par byxor, två rockar, cardigan och arbetsskor (värde ca 6 300 kr)

Vi samarbetar med Human Finans för förmånlig delbetalning. Du kan låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 6, 12 eller 24 månader. Följ de enkla instruktionerna och få besked inom 20 sekunder. Läs mer här.

Gilda Skolan finns i Stockholm, Göteborg och Malmö på attraktiva områden, nära centrum och med goda transportmöjligheter.

I utbildningen ingår både teori och praktik med fokus på hud- och kroppsvård. Som Gilda student får du chansen att praktisera dina kunskaper ca 700 timmar om du går den 1-åriga utbildningen och minst ca 1400 timmar om du läser 1,5 år.

Gilda Skolan har antagning till samtliga städer två gånger per år – en gång på vårterminen och en gång på höstterminen. Trycket är ofta högt så se till att ansöka i god tid.

Utbildningen är på 1 år och går på heltid. I samtliga städer finns även ett alternativ att gå utbildningen kostnadsfritt i 1,5 år där du gör ett halvår extra praktik i salongen.

Du får ledigt två veckor under sommaren och två veckor över jul och nyår och även röda dagar.

Gilda Skolan är en intensiv och avancerad hudvårdsutbildning så du lär dig mycket under en kort tid, därför pågår undervisning alla dagar i veckan mån-fre på heltid.

För att bli behörig till utbildningen ska du vara minst 18 år och behärska svenska i tal och skrift. Vi lägger störst vikt vid dina personliga egenskaper och ger sökande inom relevanta områden företräde. T.ex. med utbildning inom naturvetenskap, vård och omsorg, fotvård, estetik eller om du t.ex är frisör, friskvårdskonsulent eller massör. All undervisning är på svenska.

Du är välkommen att boka en personlig visning så du kan se lokalerna och lära känna skolansvarig, utbildare och studenter. Du bokar visning snabbt och enkelt på denna sida.

Varje termin antas cirka 18 studenter i varje stad.

Du ansöker online på gildaskolan.se En ansökan är inte bindande utan ses endast som en intresseanmälan tills du har blivit antagen till utbildningen och tackat ja.

Gilda Skolans utbildningar är kvalitetssäkrade och certifierade både inom Sverige och internationellt. Efter en godkänd examen har du möjlighet att ansöka om gesällbrev utan att behöva avlägga något Gesällprov.

Gilda Skolans utbildningar har högt anseende internationellt och våra studenter är väldigt eftertraktade både i Sverige och utomlands. Eftersom utbildningen är CIDESCO-certifierad har du goda chanser till arbete även utomlands. Dessutom får du chansen att ta en valfri, internationell CIDESCO-examen i Elektrisk epilering och Aromaterapi för en mindre summa som bonus.

Går du Gildas Skolans utbildning får du två examen i en – du blir auktoriserad hud- och spaterapeut på bara ett år! Du får en utbildning i världsklass från en skola som utbildat flera SM-och VM medaljörer i hudvård. Förutom grundläggande hudvård lär du dig avancerad hudvård med bland annat microneedling, kemisk peeling och ultraljudsbehandling.

Jag har fått svar på mina frågor!